Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Ursulinelor se gaseste pe strada General Magheru nr. 38 din localitatea Sibiu. Istoria sa incepe in jurul anului 1479, cand cladirea a fost inaltata de catre calugarii dominicani care s-au mutat in interiorul zidului de aparare. Dupa plecarea acestora, in anul 1453 biserica a intrat in posesia lutheranilor, iar in anul 1755 cladirea a fost cedata calugaritelor ursuline.
Cu ajutorul financiar al Imparatesei Maria Teresia, biserica a fost transformata in stil baroc, doar portalul si o capela laterala amintind de stilul gotic de odinioara.
Interiorul este specific bisericilor-sala in stil baroc, avand un elegant balcon din fier forjat pe peretele din sudul corului si o arcada imensa ce permite accesul in sacristie de unde se ajunge in capela laterala ce face accesul inspre manastirea de maici.
Biserica Ursulinelor dispune de trei altare construite mai recent, dintre care altarul principal adaposteste o pictura in ulei ce reprezinta coroana Maicii Domnului.
Pe altarul lateral din stanga se afla o alta pictura ce infatiseaza aparitia Sfintei Mucenice Ursula in fata Sfintei Angela Merici, fondatoarea Ordinului Ursulinelor. Statuile unor sfinti ce erau divinizati de catre maici sunt dispuse in ambele parti ale navei.
Printre cele mai importante elemente ale bisericii se numara inscriptia de deasupra arcului de triumf ce aminteste de Imparateasa Maria Teresia, fondatoarea bisericii.
Manastirea a adapostit o scoala de fete desfiintata in anul 1949, cand intreaga avere a manastirii si a scolii a fost confiscata si nationalizata de regimul comunist. Acestea nu au fost retrocedate nici pana in prezent.
Biserica Ursulinelor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7982979,24.155695
Situat pe strada Cetatii din Sibiu, Turnul Olarilor a fost construit din piatra, in secolul al XV-lea, urmand sa fie consolidat doar un secol mai tarziu, in grija breslei olarilor.
Partea superioara,
Parcul Astra este situat in inima orasului Sibiu si este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii.
Desi idea infiintarii parcului exista din anul 1869, acesta a
Cladirea a fost construita in anul 1424 de catre regele Sigismund, cu scopul de a adaposti regi, voievozi sau alti inalti demnitari care veneau la acea vreme in Sibiu.
In anul 1593 aceasta casa este
Muzeul ASTRA din Sibiu nu este un muzeu obisnuit, unde vizitezi exponate si pleci acasa cu un bagajel de cunostinte legate de civilizatia populara si traditionala de pe meleagurile mioritice.
Muzeul
Turnul Gros a fost construit in anul 1540 din piatra si caramida, in forma de U, iesind cu circa 25 m in afara zidului exterior.
Inaltat intre strada Cetatii si Corneliu Coposu din localitatea Sibiu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.